Matematikbiennalen i Umeå 2014

Sve                           umulogotype                                     

 

Umeå, 7.2.2014

Bästa medlemmar!

Hälsningar från en fin matematikbiennal i Umeå! Här har vi nu varit i två fina dagar, upplevt en massa fint igen, typiskt för Biennalen. Uppvaktat  våra svenska kolleger SMAL(Sveriges matematiklärarförening) på deras 20-årsdag. Gått omkring på området och smidit kontakter och inhandlat läromedel etc. På svenska!

Vi är en grupp på hela 19 Smf:are som är här denna gång, tack vare stort fint understöd från STV(Svenska tekniska vetenskapsakademin) i Finland. Extra glädjande är att vi också har några klasslärare med på resan idag:)

image

image

Vi SMFs styrelse tycker att denna vinterträff fyller sin funktion väl. Det är viktigt att vi håller oss ajour med den svenska matematikundervisningen med jämna mellanrum. Svenskarna har mycket att lära oss finländare i bla problemlösning och muntlig framställning i matematik.

Kvällsfesten igår var en fin upplevelse för många av oss. I biennaltältet satt ca 850 matgäster och trivdes stort. Fin underhållning med musik och komiker och trollkonster:) så där som bara svenskarna kan, ni vet:)

Vi hoppas att fler Smfare kan komma med när vi någon gång i framtiden igen åker över viken. Biennalen hålls ju vartannat år. I skrivande stund oklart var den går av stapeln år 2016.

Vi kunde bra ordna ngn form av itensivare samarbete med SMAL i fortsättingen, tex bjuda in Smal på besök till Finland nu och då. De brukar rätt frekvent besöka MAOLdagarna:) något att tänka på för oss finlandssvenska lärare…som har svårt att hitta till Maols fortbilding:)

over and out från Biennalen nu! Lämnar kulturhuvudstaden Umeå för denna gång. På återseende något år!

mvh

Jan-Anders Salenius, ordf.

 

Helsingfors, den 31.8.2013

Bästa Biennalenresenärer!

Trevlig skolstart åt er alla! Vi har kommit så långt i våra planer att det småningom blir dags att fundera på anmälningen till själva Biennalen. Jag vill här kort påminna om att den sköter var och en helt själv. Nätsidan för anmälning lär öppna må 23.9. (Tips till alla: Boka gärna in er på konferensmiddagen i samband med er egen anmälan till konferensen, så kan vi sitta tillsammans den kvällen.)

Vad gäller login så har vi 9 dubbelrum (hotell ”Comfort Winn”) bokade enligt det jag meddelat tidigare och totalantalet resenärer är nu nere i 19, efter att en österbottning tagit sin anmälan tillbaka. Obs! Vi var från början inbokade på OK-Hotellet i Umeå, men nu har jag fått ett bättre alternativ, Comfort Winn.

Flygtiderna (SAS) är ju följande(lokala tider):

5.2.2014:    

20:30 – 20:30   Helsinki – Stockholm Arlanda Scandinavian Airlines SK 727                              

21:10 – 22:15      Stockholm Arlanda – Umeå Scandinavian Airlines SK 026

7.2.2014: 

19:10 – 20:15      Umeå – Stockholm Arlanda Scandinavian Airlines SK2031

22:55 – 00:50   Stockholm Arlanda – Helsinki Scandinavian Airlines SK 728

Kostnader:

Flyg (H: fors-Umeå-H:fors 375 €).

Logi (ca 1800 SEK /dubbelrum / natt, dvs ca 1800 SEK= 214 € /pers. för 2 nätter)

Alla 15 som flyger från H: fors har i detta skede betalt en förhandsbokningsavgift på 100 € för flygen. SMF kommer att betala hotellfakturan gemensamt för alla 18 som bokat rum via SMF. Flygresenärerna har, enligt SMF:s kalkyler, nu betalat ca 45 euro för mycket och kommer i ngt skede att få denna summa tillbaka, senast under resan. De 3 österbottningar som bokat logi via SMF skall däremot ytterligare betala 80 euro till SMF, eftersom hotellfakturan per person går på ca 214 € och dessa 3 har fått 134 € för logi via SMF. En av oss 19, nämligen Anna Wulff, har bokat logi på egen hand.

ANMÄLDA: Jan-Anders Salenius (reseledare), Triin Gyllenberg, Camilla Storskrubb-Ruisniemi, Anna-Lena Juslin, Margita Fredriksson, Monica Eriksson, Stefan Gustafsson, Anton Koskinen, Harriet Vauhkonen, Kenneth Höglund, Anders Svartström, Ida Wiederholm, Anne Bjurström, Pia Pujol, Malin Mårtens-Purdie, Irene Pörn, Carola Stenberg, Anna Wulff, Leif Österberg

HOTELLRUMSFÖRDELNING (9 dbl rum):

Salenius, Koskinen

Eriksson, Juslin

Österberg, Gustafsson

Fredrikson, Bjurström

Svartström, Höglund

Gyllenberg, Storskrubb-Ruisniemi

Vauhkonen, Wiederholm

Pujol, Mårtens-Purdie

Pörn-Stenberg

Matematikhälsningar från styrelsen via

Jan-Anders Salenius, ordf.